Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 

Rondreis door het prachtige Andalusië met huurwagen.

Met plezier regelen wij een huurwagen voor jullie aan de luchthaven. Antonio (of één van zijn collega’s) staat je dan op te wachten in de aankomsthal met een naambordje en je wagen (allen met airco) staat voor de ingang klaar, zonder aanschuiven in de rij of eerst nog een ritje met de shuttle bus! Je krijgt de wagen met een volle tank en brengt hem ook met een volle tank terug. Tweede bestuurder gratis. Voor gasten die bij aankomst liever begeleiding krijgen naar onze casa komen we graag met de trein naar de luchthaven om jullie op te wachten bij Antonio en met jullie mee te rijden naar Casa Domingo !

Dankzij de huurwagen en de centrale ligging van Casa Domingo beleef je een droomvakantie met voldoende afwisseling tussen ontspanning, sport en cultuur !

Wens je een kamer en/of auto te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be
 Tarieven (voor 7 dagen) laagseizoen/hoogseizoen
Categorie A Fiat Panda 5p., Fiat 500 3p. of gelijkwaardig

168€/231€

Categorie AD Fiat 500 3p. Cabrio of gelijkwaardig 184€/265€
Categorie B Ford Fiesta of gelijkwaardig

178€/236€

Categorie BA Ford Fiesta Automatic of gelijkwaardig 190€/268€
Categorie C Ford Focus of gelijkwaardig

195€/260€

Categorie CA Ford Focus Automatic of gelijkwaardig 220€/295€
Categorie D Ford Focus Stationwagen of gelijkwaardig

235€/326€

Categorie DA Ford Focus Stationwagen Automatic of gelijkwaardig 255€/378€
Categorie E Renault Captur of gelijkwaardig

243€/346€

Categorie EA Renault Captur Automatic of gelijkwaardig/td> 284€/399€
Categorie F Opel Zafira 7p. of gelijkwaardig

395€/535€

Categorie FA Opel Zafira 7p. Automatic of gelijkwaardig

475€/610€

Categorie J Renault Traffic 9p. of gelijkwaardig 450€/735€
Categorie K Fiat Doblo 5p. of gelijkwaardig 195€/260€
 Laagseizoen:van 1 oktober tot 14 december en van 7 januari tot 31 maart hoogseizoen:van 15 december tot 6 januari en vanaf Spaans Paasverlof tot 30 september
Een supplement van 20,-EUR wordt gevraagd voor levering van de wagen bij aankomst na 22u00 en vóór 07u00. Indien de vlucht landt om 21u15 en de cliënt komt aan rond 22u00 wordt er een cash supplement gevraagd van 15,-EUR.

Spanje is het ideale (zon)vitamine D land !


Vitamine D is belangrijk voor een menselijk lichaam omdat het de opname van calcium verhoogt wat van belang is voor behoud van sterke botten en tanden en om spieren soepel en sterk te houden. Vitamine D speelt ook een rol bij het verbeteren van je weerstand, ondersteunt je immuunsysteem en draagt het ook nog bij aan de aanmaak van cellen en weefsels in je lichaam. Vitamine D is dus een veelzijdige vitamine waarvan het belangrijk is om voldoende binnen te krijgen.
Het goede nieuws is dat vitamine D een relatief makkelijke vitamine is om in je lichaam te krijgen aangezien vitamine D via zonlicht aangemaakt kan worden. Aangezien Spanje een ideaal land is wat betreft de zon is het ook het ideale vitamine D land. Vitamine D wordt ook wel zonvitamine genoemd en daar heeft men er in Spanje genoeg van !
Spanje heeft gemiddeld 320 dagen zon per jaar waardoor het land dus ideaal is om vitamine D bij te tanken. Er zijn dus minder sombere dagen dan zonnige dagen in Spanje. De zon is niet alleen goed voor je humeur maar zorgt ook voor vitamine D in je lichaam.
Daarnaast wordt je van de Spaanse blauwe lucht ook vrolijk. De Nederlandse en Belgische grijze luchten werken deprimerend. Blauw licht heeft een activerend effect op onze hersenen en een blauwe lucht gecombineerd met de zon werkt positief op je lichaam.

Zonvitamine


Vitamine D wordt dus aangemaakt door de zonnestraling en in de maanden april tot oktober (in Nederland en België) en in Spanje wellicht in een langere periode (of zelfs het hele jaar door) is de beste tijd om buiten in de zon te zijn tussen 11 en 15 uur, in Nederland en België wat in Spanje op andere tijdstippen is wanneer het minder warm is.
Met slechts een half uur in de zon wordt al een groot deel zoniet alle benodigde Vitamine D aangemaakt. Belangrijk daarbij is wel dat het hoofd en de handen niet bedekt zijn.
Om vitamine D via de zon binnen te krijgen is het dus belangrijk om naar buiten te gaan en aangezien het op veel plaatsen in Spanje vaak (maar lang niet altijd) zonnig weer is, is het naar buiten gaan om een wandeling te maken of om op een terrasje te zitten aantrekkelijker.
Het aanbrengen van zonnebrand crèmes of lotions doet de productie van vitamine D met 97% (factor 8) tot 99% (factor 15) afnemen. Wil je langer dan een half uurtje in de zon, dan is het verstandig om na de eerste 30 minuten jezelf wel te beschermen.
Er wordt ook wel eens gesproken over een schaduw-regel. Je maakt alleen door zonlicht vitamine D aan als je schaduw korter is dan je lengte, of vanaf zonkracht 3. Dat is in België en Nederland pas vanaf mei/juni maar in Spanje eerder en gaat ook langer door.

Vis


Wordt de dagelijkse zon in Spanje ook nog eens gecombineerd met de heerlijk verse vis dan kun je zeker zijn van voldoende vitamine D. Weliswaar komt de vitamine D in kleine hoeveelheden voor in voeding maar een combinatie van zon en voeding is ideaal.
De vitamine D zit voornamelijk in vette vis (pescado azul) zoals zalm, makreel, sardines, tonijn, meerval en paling maar is ook in kleinere hoeveelheden aanwezig in vlees, eieren en melkproducten.
In België en Nederland wordt sinds 1961 al vitamine D toegevoegd aan margarine, halvarine en andere bak- en braadproducten maar deze worden in Spanje niet zoveel gebruikt. Vitamine D is ook aanwezig in de olijfolie (vitamines A, D, E en K) dat veel meer gebruikt wordt in Spanje.


 

Created by K-web