Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 

 Centraal gelegen in Andalusie en dichtbij Malaga, de ideale uitvalsbasis voor de mooiste streek van Spanje !

De luchthaven van Málaga ligt op een half uurtje (38km) van Casa Domingo. Via een zeer goed wegenstelsel rijd je vervolgens naar Álora.

Met de wagen (GPS:lengte/longitude W 4.41 3.734°/ breedte/latitude N 36.48 19.552°)

Wanneer je vertrekt op de luchthaven volg je de borden richting MA21 Av.Velazquez-Torremolinos. Aan de rotonde rechtdoor naar boven richting Malaga-Cadiz-San Julian. Rechtdoor op linkse strook richting San Julia-Malaga (en NIET Torremolinos-Cadiz). Je volgt de  N340 en blijft op de rechter rijstrook rijden. De eerste afslag is een "cambio de sentido", deze neem je niet.
De volgende afrit staat in het blauw aangegeven "Ronda de Málaga / Almeria / Granada". Deze neem je. Je gaat nu door een grote bocht tot je automatisch op de ring rond Málaga komt.
De eerstvolgende afrit moet je er weer af, dit is na ongeveer 3 kilometer. Deze staat aangegeven als "Centro / Universidad Cartama". Hier moet je even goed opletten. Deze afrit splits zich immers in twee; uiterst rechts ga je naar het centrum, dat doe je dus niet. Je neemt de linkse rijstrook richting "Universidad / Cartama" en na 50 meter heb je terug een afrit naar rechts en die neem je, opnieuw richting "Universidad / Cartama" en dan rij je vanzelf de A357 op.
Nu zit je voor een hele tijd goed. Je blijft nu altijd rechtdoor rijden tot je het bordje voor Pizarra/Álora ziet staan, hier ga je naar rechts.
Op het einde van dit baantje kom je op een T-kruispunt. Hier ga je naar rechts (A343, Pizarra, Alora, Valle de Abdalajís), deze baan gaat over in de A7077 en blijf je helemaal tot op het einde volgen (voorbij de afrit naar Álora, richting estación FFCC).
Aan het einde van deze baan kom je aan een rotonde met aan de linkerkant een groot restaurant "Los Caballos". Aan de rotonde neem je de tweede afrit (camino publico). Dit is een smalle, licht stijgende asfaltweg (langs construciones Merino) die je gedurende 900 meter volgt. Links zie je ons bord Casa Domingo en je gaat hier ook vrij steil links (eerste versnelling) het betonweggetje omhoog. Dit zijn de laatste 100 meter alvorens door het hekken rechts onze oprit/parking op te rijden.


Dankzij onze centrale ligging en onze functie als toeristische dienst kunnen we iedereen van dienst zijn met de meest uitgebreide kennis en documentatie van de streek !

Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be

De mooiste wandelingen kun je vinden rond Casa Domingo !


Natuurlijk sombert het in Andalusie ook wel eens, maar je kunt er toch echt 365 dagen per jaar wandelen.
De provincie Malaga herbergt schitterende natuurparken, hoge bergen, ruige valleien en heerlijke dorpen. De meeste routes zijn prima te doen voor beginnende en licht gevorderde wandelaars.
Nog een groot voordeel: Andalusie is makkelijk bereikbaar!
Hier in de streek rond B&B Casa Domingo hebben we geen diepe ravijnen, maar uitgestrekte en golvende heuvels en bergen. De hoogste top in de Sierra de las Nieves is de Torrecilla (1919m) met een verbluffend uitzicht op Gibraltar en de kust van Afrika. Het is een vrij maagdelijk gebied en staat op de nominatie om in de nabije toekomst het derde Nationaal Park van Andalusie te worden.
Natuurlijk hebben we ook het Caminito del Rey (het Koningspad). Een zeer spectaculaire wandeling van anderhalf uur (maar de meesten doen er 2,5uur over vanwege de vele mooie vergezichten, de foto´s en de rustplekjes) in de El Chorro-kloof.
Hoewel het lange tijd de bedenkelijke titel van ´gevaarlijkste wandelpad van Europa´ had is het al lang niet meer gevaarlijk maar wel heel spectaculair!
Reserveren is noodzakelijk want het is er het ganse jaar door erg druk. Wie minimaal vier nachten bij ons in Casa Domingo verblijft heeft echter een grote kans om het Caminito toch te kunnen lopen omdat we als geprivilegieerde partner extra tickets kunnen aanvragen.
Zowiezo hebben we heel wat uitgeschreven wandelingen liggen voor onze gasten zodat niemand verkeerd kan lopen en we samen de wandelingen op maat kunnen uitkiezen voor eenieder.


 

Created by K-web