Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 

 Centraal gelegen in Andalusie en dichtbij Malaga, de ideale uitvalsbasis voor de mooiste streek van Spanje !

De luchthaven van Málaga ligt op een half uurtje (38km) van Casa Domingo. Via een zeer goed wegenstelsel rijd je vervolgens naar Álora.

Met de wagen (GPS:lengte/longitude W 4.41 3.734°/ breedte/latitude N 36.48 19.552°)

Wanneer je vertrekt op de luchthaven volg je de borden richting MA21 Av.Velazquez-Torremolinos. Aan de rotonde rechtdoor naar boven richting Malaga-Cadiz-San Julian. Rechtdoor op linkse strook richting San Julia-Malaga (en NIET Torremolinos-Cadiz). Je volgt de  N340 en blijft op de rechter rijstrook rijden. De eerste afslag is een "cambio de sentido", deze neem je niet.
De volgende afrit staat in het blauw aangegeven "Ronda de Málaga / Almeria / Granada". Deze neem je. Je gaat nu door een grote bocht tot je automatisch op de ring rond Málaga komt.
De eerstvolgende afrit moet je er weer af, dit is na ongeveer 3 kilometer. Deze staat aangegeven als "Centro / Universidad Cartama". Hier moet je even goed opletten. Deze afrit splits zich immers in twee; uiterst rechts ga je naar het centrum, dat doe je dus niet. Je neemt de linkse rijstrook richting "Universidad / Cartama" en na 50 meter heb je terug een afrit naar rechts en die neem je, opnieuw richting "Universidad / Cartama" en dan rij je vanzelf de A357 op.
Nu zit je voor een hele tijd goed. Je blijft nu altijd rechtdoor rijden tot je het bordje voor Pizarra/Álora ziet staan, hier ga je naar rechts.
Op het einde van dit baantje kom je op een T-kruispunt. Hier ga je naar rechts (A343, Pizarra, Alora, Valle de AbdalajŪs), deze baan gaat over in de A7077 en blijf je helemaal tot op het einde volgen (voorbij de afrit naar Álora, richting estación FFCC).
Aan het einde van deze baan kom je aan een rotonde met aan de linkerkant een groot restaurant "Los Caballos". Aan de rotonde neem je de tweede afrit (camino publico). Dit is een smalle, licht stijgende asfaltweg (langs construciones Merino) die je gedurende 900 meter volgt. Links zie je ons bord Casa Domingo en je gaat hier ook vrij steil links (eerste versnelling) het betonweggetje omhoog. Dit zijn de laatste 100 meter alvorens door het hekken rechts onze oprit/parking op te rijden.


Dankzij onze centrale ligging en onze functie als toeristische dienst kunnen we iedereen van dienst zijn met de meest uitgebreide kennis en documentatie van de streek !

Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be

Steeds meer Nederlanders en Belgen kiezen ervoor om gedurende de koude, natte en grijze wintermaanden in eigen land te kiezen voor een langdurig verblijf in het buitenland. Spanje is bij veel Nederlanders en Belgen een keuze omdat de temperaturen over het algemeen beter zijn en het leven vaak (maar niet altijd) goedkoper is. Maar waarom is overwinteren in Spanje eigenlijk een goed en gezond idee?
Je kent het wel, regen, wind, sneeuw, ijzige kou en een bewolkte donkere lucht is niet vreemd gedurende de wintermaanden in Nederland en BelgiŽ. Om dat slechte, trieste en treurige weer te voorkomen kiezen veel mensen ervoor om naar het zuiden van Europa te trekken gedurende de wintermaanden om daar te genieten van andere temperaturen en een relaxter leven.
Het overwinteren was vroeger iets van de 65-plussers die alle tijd van de wereld hebben maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer 50-plussers (en jonger) die richting Spanje trekken tijdens de winter. Het is voor velen immers makkelijk om op afstand te werken, als er maar een internet verbinding is. Het aangename mediterrane klimaat en over het algemeen betere weersomstandigheden zijn ideaal om de koude en natte winter in eigen land te vergeten en ook in december op een terras in de zon te werken.

Winterdepressie
Veel Nederlanders en Belgen (van alle leeftijden) hebben last van de zogenaamde winterdepressie als het buiten steeds donkerder, natter en kouder wordt. Aangezien het lichaam natuurlijk daglicht nodig heeft is het aangenamer om met een lekkere temperatuur buiten te zijn. Daarom kiezen veel mensen voor een verblijf in Spanje tijdens de wintermaanden, om dus aan de winterdepressie te ontkomen.

Kwaaltjes
Ziektes als artrose en reuma worden weliswaar niet verholpen door het aangename winterweer in Spanje maar een warmer klimaat kan de pijn van de patiŽnten wel flink verzachten. Ook astmapatiŽnten genieten vaak meer in een warmer klimaat aangezien de luchtkwaliteit vanwege de verwarming niet achteruit gaat. Warmer weer zorgt er ook voor dat er een actievere levensstijl is aangezien een stukje wandelen of fietsen leuker is als de zon schijnt.

Stress
De decembermaand is voor veel mensen een stressmaand met een drukke en overvolle agenda en natuurlijk de kerstdagen en eindejaarsstress. Door naar Spanje te trekken voorkom je die stress en beleef je een decembermaand heel anders. Door te overwinteren op een rustige en relaxte plaats in Spanje voorkom je dus de decemberstress en kun je eindelijk zelf genieten van de feestdagen. De feestdagen kunnen ook vaak nare herinneringen met zich meebrengen die eventueel vermeden kunnen worden door een verblijf in een andere en warmere omgeving.

Goedkoper
Het leven in een warmere omgeving kan goedkoper zijn want de stookkosten in eigen land worden vermeden. De laatste jaren is het ook in Spanje op veel plaatsen in de avonduren koud geworden en draaien elektrische kachels overuren. Aangezien elektriciteit niet goedkoop is in Spanje kan dat dus ook prijzig worden.
Over het algemeen zegt men dat het leven goedkoper is in Spanje. Dat merk je in de supermarkt, in een restaurant, op een terras en ook wat betreft de huur van een appartement of woning die vaak in de wintermaanden goedkoper zijn.

Enkele tips
Er zijn uiteraard nog veel meer redenen te melden waarom het overwinteren in Spanje een goed en gezond idee kan zijn. Let daarbij echter wel op waar men gaat overwinteren want de temperaturen zijn niet overal hetzelfde. Zo zijn het noorden, noordwesten en midden van Spanje niet de warmste plaatsen om te zijn in de wintermaanden.
De beste temperaturen worden gemeten langs de Middellandse Zeekust naar het zuiden zoals in het zuiden van AndalusiŽ: MŠlaga !!
Daar spreekt men over een gemiddelde dagtemperatuur van 16 tot 20 graden maar moet men rekening houden dat het kwik Ďs-avonds en Ďs-nachts kan zakken.

 

Created by K-web