Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 

Logeren bij Belgen in AndalusiŽ.

Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be
We sturen zo snel mogelijk de definitieve bevestiging terug via mail !

Volg ons op onze blog en word lid: Blog Casa Domingo !

Vakantie in Spanje: kleinschalig en uniek ! B&B Casa Domingo is verdeler van tickets om dolfijnen, walvissen en orkaīs te spotten vanuit Tarifa !


Tijdens de warme zomerse dagen in Andalusie is het heerlijk vertoeven op het water. De Straat van Gibraltar, de zeestraat tussen Zuid-Spanje en Marokko, is een van de beste plekken in Europa om dolfijnen, orkaís en walvissen te spotten. Het voedselrijke water van de Straat van Gibraltar is het leefgebied van verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Van april tot oktober vertrekken er vanuit Tarifa dagelijks whale watching tours, waarbij je de indrukwekkende zeezoogdieren van dichtbij kunt bekijken.
Er komen zeven soorten walvissen en dolfijnen voor in de Straat van Gibraltar. Vier daarvan verblijven er het hele jaar: de gewone dolfijn, de griend walvis, de tuimelaar en de gestreepte dolfijn. De Orkaís komen in juli en augustus naar de Straat van Gibraltar om de blauwvintonijnen op te wachten die dan terugkeren uit de Middellandse Zee. Potvissen zijn van maart tot juli te spotten. Zij jagen in die periode op diepte op de reuzeninktvis. En vinvissen passeren de zeestraat tussen mei en juli op doortocht van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee.
In de Straat van Gibraltar passeren dagelijks ongeveer 300 vrachtschepen. Ondanks het zware verkeer en het daarmee samenhangende geluidsoverlast vertoeven in deze wateren veel walvissen en dolfijnen omdat op de drempel van de zeestraat voedselrijk dieptewater opstijgt uit de Middellandse Zee en het zich gedeeltelijk vermengt met het uit de Atlantische Oceaan binnenstromende water. Dit is de voorwaarde voor een groot voedselaanbod, waarvan de walvissen en dolfijnen profiteren.


 

 

Privacy Policy | Created by K-web