Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 


Je hebt de keuze tussen vijf ruime en verschillende gastenverblijven, een tweepersoonskamer op de eerste verdieping met douche, een suite op het gelijkvloers met bad op pootjes, twee studio´s en een appartement met 2 slaapkamers, allen voorzien van een aparte badkamer, airco & verwarming.

 Slaapkamers

ð De suite (kamer beneden), heeft een mooie badkamer versierd met Sevillaanse tegeltjes en een bad op pootjes. In het grote bed (1m80/2m) is het zalig wegdromen. Voor het slapengaan kan je in de twee comfortabele salonzetels met staanlamp genieten van een boek of strip uit onze bibliotheek.

ð De mooie tweepersoonskamer boven op de eerste verdieping heeft een badkamer met douche en toilet. Aan het schrijftafeltje kunnen de ervaringen van de dag worden neergepend.


 Studio's

ð Twee ruime studio's hebben elk een badkamer met douche en toilet, keukenhoek (ijskast, gasbekken, koffiezet, waterkoker, broodrooster, bestek, potten en pannen, ...) met tafel en 4 stoelen en zithoek/salon. Buiten is er telkens een ruim privé-terras met tafel en stoelen.


 Appartement

ð Het ruime appartement heeft twee slaapkamers, waarvan één met een tweepersoonsbed en de andere met drie eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet, keukenhoek (ijskast, kookplaat, koffiezet, waterkoker, broodrooster, bestek, potten en pannen, ...) met vijf zitplaatsen en zithoek/salon. Vanuit het appartement heb je een prachtig uitzicht op de vallei en het witte dorpje Álora.


Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be

Museum voor Schone Kunsten in Malaga gratis !


In het vroegere paleis (Palacio de la Aduana) kan je het Museum voor Schone Kunsten en Archeologie in Málaga vinden.
Het Málaga Museum, zoals het in de volksmond wordt genoemd, heeft meer dan 15.000 archeologische stukken en 2.000 referenties voor Schone Kunsten. Dit museum heeft een oppervlakte van meer dan 18.000 vierkante meter en de herstelwerkzaamheden hebben meer dan zeven jaar geduurd en meer dan 30 miljoen Euro gekost.
Het bezoek begint met de Archeologische Sectie op de tweede verdieping met stukken van de Prehistorie tot de Middeleeuwen. Hieronder bevinden zich stukken die gaan van de oude steentijd (2,5 miljoen jaar geleden) tot de kopersteentijd (4.000 VC), allemaal gevonden bij opgravingen en in grotten in de provincie Málaga. Gereproduceerde grotschilderingen en audiovisuele middelen worden gebruikt om te laten zien hoe het leven was in de grotten en tonen de ontdekking van primitieve kunst.
De periode van Romeins Málaga toont heel wat vondsten afkomstig van het Romeins Theater van Málaga, maar ook een reconstructie van de vroegere haven van Málaga (in de buurt van de huidige Calle Camas) en een indrukwekkende mozaďek van 6 meter lang en 4 meter breed uit de 2de Eeuw NC: “de geboorte van Venus”. Uit de Moorse periode is er een groot schaalmodel van de medina (stad in het Arabisch) en een voorbeeld van de kerken, in grotten gebouwd, uit de Middeleeuwen.
Van hier gaat het verder naar de eerste verdieping met de collectie Schone Kunsten van de 15de Eeuw tot heden. Je ziet er zonder enige twijfel één van de mooiste verzamelingen Spaanse schilderkunst uit de 19de Eeuw en tevens werken uit de 20ste Eeuw waaronder Picasso en anderen.
Helemaal bovenaan is een restaurant en een zaal voor optredens en op de derde verdieping bevindt zich de bibliotheek en enkele leslokalen. Alle video´s en interactieve delen hebben ook een vertaling in het Engels en aanpassingen zijn voorzien voor mensen die minder goed horen of zien.
Toegang tot het museum is gratis.
Boek dus gerust een week of langer in http://www.casadomingo.be want er is zoveel te zien en te beleven aan cultuur en natuur dat onze centrale ligging in Andalusië én het zonnetje iedereen kan bekoren !


Privacy Policy | Created by K-web