Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 


Wens je last minute te reserveren, contacteer ons rechtstreeks:yvesencarine@casadomingo.be>


Casa Domingo - CR/MA/00082

Yves & Carine Van den Bossche-Heirman
Arroyo Cansino 4A
29500 Álora – Málaga
Spanje

Tel: 0034 95 21 19 744
Gsm: 0034 650 134 700

Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be

Je kan ons ook last minute bereiken via heel wat andere kanalen, neem maar even een kijkje !


Blog:
www.bedenbreakfastcasadomingo.blogspot.com
Facebook:
www.facebook.com/BedandBreakfastCasaDomingo
Twitter:
www.twitter.com/BenBCasaDomingo
YouTube:
www.youtube.com/user/BenBCasaDomingo
Pinterest:
http://pinterest.com/benbcasadomingo/pins/
Google+:
http://gplus.to/BedenBreakfastCasaDomingo
Linkedin:
http://es.linkedin.com/in/vandenbosscheyves/

Alle dagen zondag in Andalusië.


Domingo betekent zondag, een rustdag, en dat is wat Yves en Carine beogen met Casa Domingo, een plaats waar men ongedwongen en in alle rust kan genieten van een schitterend panorama in een exotische tuin.

Eind maart 2007 hebben ze dan ook hun leuke huis in het Meuleken te Boekhoute/Oost-Vlaanderen vaarwel gezegd en zijn beiden begonnen aan hun nieuwe, grote avontuur in het zuiden van Spanje.

Reizen zit bij Yves en Carine in hun bloed en ze hebben dan ook al een heel stuk van de wereld gezien, hij als reisgids, zij als financieel verantwoordelijke in verschillende verkoopseenheden van Volvo. Daarbij hebben ze hun ogen goed de kost gegeven en weten ze als geen ander hoe ze het voor hun gasten zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Hun liefde voor het binnenland van Spanje en Andalusië stamt uit de periode dat beiden in Madrid hebben gewoond.

Hoewel ze al een tiental jaar droomden van het openen van een Bed & Breakfast in Andalusië, kreeg deze droom pas echt vaste vorm toen Carine wegens gezondheidsredenen besloot niet langer internationaal te werken. Hun zoektocht bracht hen in contact met Casa Domingo en ze waren dan ook onmiddellijk verloren toen ze deze parel zagen liggen in de vallei van de zon tussen de citrusboomgaarden met het prachtige uitzicht op de verschillende bergketens.

Dit te kunnen delen met andere reizigers is voor hen een voorrecht en een plezier dat ze niet meer willen missen. De zon schijnt hier praktisch het ganse jaar door en door zijn ligging op een halfuurtje van Málaga, het vliegveld en Marbella maar ook op rijafstand van Antequera (0,5 uur), Ronda (1 uur), Granada (1,5 uur), Códoba (1,5 uur) én Sevilla (2,15 uur) is er voor ieder wat wils. Zowel de kust met zijn vertier als het binnenland met zijn culturele pareltjes liggen ideaal voor een daguitstap. Daarnaast geven zij ook nog tips voor het ontdekken van vrij onbekende witte bergdorpjes in de omgeving als enige, door Belgen vertegenwoordigde, toeristische dienst van de streek !

Maar ook de sportieveling wordt niet vergeten want de streek leent zich uitstekend voor wandelaars en fietsers en op het domein zelf kan men ook gebruik maken van het zwembad en het tennisplein. Yves heeft trouwens als reisgids meerdere trekkings in het buitenland begeleid en heeft dan ook al tientallen wandelingen uitgestippeld, ook voor de meer geoefende wandelaar (o.a. in de Sierra de las Nieves, El Chorro, El Torcal, …).

Een extra aanbod aan activiteiten, zoals het organiseren van paardentochten en jeepsafari’s, het rijden met mountainbike, motor of quad, schilderen of pottenbakken, walvisspotten, bergbeklimmen of deltavliegen zijn nog enkele van de vele mogelijkheden die van deze reis een overgetelijke ervaring kunnen maken.

De beheerders van de Caminito del Rey in de gemeente Álora in de provincie Málaga hebben gedurende de zomermaanden een enquête gehouden onder de wandelaars om zo te achterhalen welke punten en plaatsen tijdens de wandelroute gezien worden als meest aantrekkelijke en interessante. Naast een enquête heeft men ook gekeken naar hoeveel tijd mensen ergens gedurende de route stil blijft staan en waar de meeste foto’s van werden gemaakt.
Uit al deze onderzoeksgegevens kon men een lijst samenstellen met daarop de zeven meest interessante en aantrekkelijke punten van de 3 kilometer lange wandelroute el Caminito del Rey tussen de gemeenten El Chorro (Álora) en Ardales. Ongetwijfeld zijn er naast deze zeven punten nog veel meer interessante plaatsen tijdens de wandeling maar dit zijn de punten die er het meeste uitspringen.


Desfiladero del Gaitanejo


Een van de plekken waar de wandelaars het meeste stil blijven staan is het beginpunt van de wandelroute bij de Desfiladero del Gaitanejo aan de kant van El Chorro waar het wandelpad 105 meter hoog tegen de rotsen is gebouwd. Niet alleen kan men vanuit het beginpunt genieten van een fantastisch uitzicht met daarbij een uniek fotomoment maar ook werd er veel gekeken naar de constructie van het wandelpad, hoe het aan de rotsen vast zit, welk materiaal en hoe het hout vast gemaakt is etc. Wellicht is dat toch om een stukje onzekerheid over de veiligheid van het houten wandelpad weg te nemen alvorens het aan de rotswand bevestigde wandelpad te betreden.

Hangbrug


De bezoekers hebben aangegeven dat ze een van de spectaculairste onderdelen van de wandeling de hangbrug of “puente colgante” vinden die boven de rivier hangt en de verbinding vormt tussen de twee delen van de kloof. Het oude wandelpad liep over de Acueducto de Eugenio Ribera waterpijp maar tijdens de constructie van het nieuwe wandelpad werd besloten een doorzichtige hangbrug te maken om een gevoel te geven alsof men in de lucht hangt.

Zigzag trap


Een ander populair punt zijn de trappen die zigzaggend naar beneden leiden. Deze staan bekend als “escaleras de mantequilla o chocolate” en bevinden zich na de hangbrug boven de kloof. Vanaf het wandelpad kun je hier genieten van een fantastisch uitzicht alvorens de zigzag trap af te dalen.

Oude route of “Caminito viejo”


Veel wandelaars van de nieuwe Caminito del Rey kunnen het niet laten om naar de oude constructie van het oude wandelpad te kijken, iets wat ook wel logisch is. Dat wandelpad stond jarenlang bekend als een van de gevaarlijkste wandelingen ter wereld waarbij het pad op veel plaatsen volledig verwoest was en men over de verroeste stalen balken moest lopen terwijl men moest springen om gaten te vermijden. Op veel plaatsen is het nieuwe wandelpad boven de oude constructie gebouwd.

Het treinspoor


De “vías del tren” of het treinspoor is tevens een van die punten waar elke wandelaar van de Caminito naar kijkt. Het treinspoor doorkruist op meerdere plaatsen de bergen waarbij als men geluk heeft een trein door de tunnels kan zien rijden om vervolgens aan de andere kant over het spoor verder te rijden. Waarschijnlijk vragen veel mensen zich af bij het zien van de trein hoe het zou zijn om in die trein te zitten.

Glazen uitkijkpunt/balkon


Het glazen balkon of “mirador del cristal” is niet voor iedereen weggelegd maar de echte waaghalzen die geen last hebben van hoogtevrees staan graag op de glazen vloer om naar beneden te kijken. Het geeft een gevoel van in de lucht hangen en is een van de zes punten die erg populair zijn. Vanaf dit punt heb je mooie uitzichten naar de vallei richting Ardales en richting de hangbrug en waterpijp aan de El Chorro kant.

Desfiladero de los Gaitanes


Een van de laatste stopplaatsen om na de spannende wandeling te genieten van een uitzicht op de Desfiladero de los Gaitanes bergen en kloof is zeer gewild bij de wandelaars. Niet alleen worden er ontelbaar veel foto’s gemaakt, ook lijkt het erop alsof dit een afscheidspunt is van de wandelroute. Het is alsof iedereen de laatste blik wil werpen op de bergrug alvorens verder te wandelen richting Ardales.

 

Privacy Policy | Created by K-web