Fr  -  En  -  Es
  Welkom
  Kamers
  Prijslijst
  Arrangementen
  Fotogalerij
  Alora en omgeving
  Activiteiten
  Huurwagen
  Routebeschrijving
  Contact
  Links 

 

 Geniet van een ontspannen en aktieve vakantie in onze B&B ! Als geprivilegieerd partner van het Caminito del Rey beschikken we over uitgebreide informatie en de mogelijkheid om voor onze gasten tickets te bekomen als deze zijn uitverkocht, een wandelvakantie om nooit meer te vergeten! Een heerlijke combinatie van relaxen, bezoekjes en natuur !!


 Wandelen

Yves heeft nog trektochten begeleid in Kreta, Ecuador en Canada voor de Belgische reisorganisatie Te Voet en is zich nog verder aan het specialiseren in wandeltochten in alle Sierra's waar Casa Domingo uitzicht op heeft zoals de Sierra de Huma, Sierra de Alcaparaín, Sierra de Prieta, Sierra de las Nieves en nog vele andere.

Wij hebben dan ook volledig uitgeschreven wandeltochten ter beschikking met indicatie van afstand/tijd en moeilijkheidsgraad zoals o.a.:

 • Wandeling Caminito del Rey, we zijn specialist en geprivilegieerd partner !
  Kaarten herfst en winter Caminito del Rey in Álora zijn nu in de verkoop!
  Het gaat om de kaarten voor de maanden november, december in 2019 en januari 2020. Wees er echter wel snel bij want de beste dagen en mooiste tijden zijn altijd snel weg.
  Zoals altijd zijn deze kaarten aan te schaffen voor 10 euro per stuk via de eigen website Caminito del Rey !
 • Wandeling langs het stuwmeer El Gaitanejo met een ommetje naar het zadel waar men een prachtig uitzicht heeft over de Caminito del Rey in de Gargante del Chorro en waar men de vaalgieren kan zien zweven door de kloof.
 • Drie wandelingen in de Sierra de las Nieves uniek in de wereld voor zijn Pinsapos die enkel hier de ijstijd hebben overleefd, o.a. naar de top (1.918m.) van deTorrecilla !
 • Wandeling door de Sierra de Alcaparaín met mooie vergezichten op de zee en Carratraca.
 • Wandeling naar Grajo (de top van de Sierra de Alcaparaín)  met schitterende vergezichten op de zee, de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada, Málaga enz.
 • Wandeling door de Sierra de Prieta die start in het prachtige Casarabonela.
 • Wandeling tot aan de voet van de Sierra de Huma waar een verborgen trap in de rotsen je naar een paradijselijk stukje natuur brengt met prachtige vergezichten.
 • Wandeling door de Sierra Blanquilla met zijn pad van strandzand dat zich tussen de bomen slingert.
 • Wandeling naar de top van Monte Huma met een prachtig uitzicht op de laguna van "Fuente de la Piedra" met zijn flamingo´s én een mooie wandeling rond Monte Huma met een stukje wandelen in de bossen.
 • Korte wandeling door het rotsachtige maanlandschap van El Torcal.

Er zijn ook enkele wandeltochten die vanuit onze Casa starten:

 • Wandeling via alle bezienswaardigheden van ons dorp Álora naar de top van El Hacho.
 • Wandeling door de velden, over een verlaten boerderij en via het dorp Pizarra naar de Sierra Gibralmora en El Santo de Pizarra.
 • Maar niet alleen wandelen behoort bij een aktieve vakantie, lees maar verder...

 Fietsen, mountainbiken, motorrijden en Quad rijden

Andalusië is een ware droom voor de sportieveling die houdt van een uitdaging. Verschillende organisaties verhuren moutainbikes/quads/motors en organiseren tochten.

 Parapenting/paragliding/Vuelo Libre

Voor wie samen met de gieren en boven de arenden wil zweven of graag een duosprong wil maken is dit dé gelegenheid ! Iets om af te vinken op je bucketlist ;-)

 Jeepsafari

Dagtochten inclusief Spaanse picknick door de schitterende natuur van de "Sierra de las Nieves" met een comfortabele Landrover. Authentiek Spanje voelen, proeven en beleven !

 Ornitologie of vogels spotten

Na het nationale park Doñana is onze Guadalhorce vallei hier het meest vogelrijke en diverse gebied van Spanje. Een paradijs voor de vogelliefhebber, kijk maar even naar Fuente de la Piedra !

 Paardrijden

In de buurt zijn er mogelijkheden tot paardrijden zowel voor beginners (initiatie) als gevorderden (wandelingen door de natuur).


 Voor de kinderen

De kinderen kunnen zich hier volledig uitleven; in het zwembad, in de tuin en op de tennisbaan. We hebben vele kinderboeken, strips, gezelschapsspelen en ander speelgoed beschikbaar. Ook is er in de omgeving heel wat leuks te beleven voor de jongeren (Tivoli Park, Crocodile Park, Wolvenpark, waterpretparken).

 Tennissen

Wij hebben één tennisbaan aan Casa Rural Domingo. Deze kan vrij gebruikt worden.

 Zwemmen

Verfrissing kan er gezocht worden in ons mooie zwembad. Lekker relaxen en genieten van de zon!

Of er kan een frisse duik genomen worden tussen de waterschildpadden in de meren tijdens een van de kleine wandeltochten.

 Golfen

Er zijn prachtige golfterreinen aanwezig in de buurt van Álora.

 Skiën

In de winter kan er worden geskied op de Sierra Nevada. Anderhalf uur rijden van Casa Rural Domingo en je staat op de latten in de sneeuw.


Wens je een kamer te reserveren of wat meer informatie te ontvangen over een aktieve vakantie stuur ons dan een mailtje:yvesencarine@casadomingo.be
We sturen zo snel mogelijk een definitieve bevestiging via e-mail !

Wandelvakantie Andalusië, zuid-Spanje


Je kunt natuurlijk in heel Spanje prachtige wandelingen maken. Maar als je kiest voor een wandelvakantie Andalusië kun je verreweg het beste op Malaga vliegen.
Vanuit Eindhoven en Amsterdam vertrekken in het hoogseizoen meerdere keren per week vliegtuigen naar Malaga. Via Casa Domingo kun je eenvoudig een auto huren en dan ben je binnen het uur in B&B Casa Domingo, dicht bij het witte dorpje Álora en midden in de bergen, om te wandelen in Andalusië.
Voordeel daarvan is dat je dus ook later op de dag kunt vliegen. Het openbaar vervoer is erg beperkt, behalve vanuit Álora met de trein naar Málaga, dus eigenlijk kun je niet zonder auto. Of je moet bereid zijn een taxi het werk te laten doen.
Wie vanuit Casa Domingo naar het westen rijdt, komt uit in de Sierra de las Nieves. Dit gebied is zeer uitgestrekt, alleen de randen zijn bewoond, en herbergt toppen tot bijna 2000 meter zoals de Pico Torrecilla (1.919 meter).
Wie een wandelweek in Casa Domingo heeft gepland krijgt uitgeschreven wandelingen die het heel eenvoudig maken om de ganse streek te verkennen.
Naast wandelen kun je uiteraard ook Málaga bezoeken maar ook Ronda. Dit prachtige maar ook toeristische stadje is beroemd door de fabelachtig mooie 98 meter hoge Puente Nuevo die twee stadsdelen met elkaar verbindt.
Je kan ook Marbella en Puerto Bañus een bezoekje brengen of een kijkje gaan nemen in Nerja en Frigilliana naast de meest bekende cultuursteden Granada, Córdoba en Sevilla !!
Hét hoogtepunt voor vele van onze gasten is natuurlijk het Caminito del Rey waarvan wij ons een geprivilegieerde partner mogen noemen. Heb je zin gekregen om te komen genieten van zon, zee en prachtige natuur, stuur ons dan een mailtje en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op !


Created by K-web